Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Δήμοι του Νομού
Γαύδος Εκτύπωση E-mail

Ο ανηφορικός δρόμος δείχνει να κουράζει την κυρά. Αφήνει το μπαστούνι της, βγάζει το καπέλο της και κάθεται στο πέτρινο τοιχίο. Θα περιμένει έως ότου πέσει ο ήλιος για να συνεχίσει το δρόμο της και να γυρίσει σπίτι της, στο χωριό των επτά κατοίκων, στον νοτιότερο οικισμό της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Ανατολικού Σελίνου Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Ανατολικού Σελίνου βρίσκεται νότια του νομού Χανίων και συνορεύει βορειοανατολικά με τον Δήμο Μουσούρων, βορειοδυτικά με τον Δήμο Καντάνου, δυτικά με τον Δήμο Πελεκάνου, ανατολικά με την επαρχία Σφακίων, ενώ νότια βρέχεται από το Λυβικό πέλαγος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Αρμένων Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Αρμένων ανήκει γεωγραφικά στην επαρχία Αποκορώνου και αποτελείται από τα χωριά Καλύβες (έδρα του Δήμου), Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές και τους οικισμούς Τσιβαρά, Πρόβαρμα, Σαμωνά, Χιλιομουδού, Κυριακοσέλια και Φαράγγι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Βάμου Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Βάμου, με έδρα την ομώνυμη κωμόπολη, αποτελείται από τις πρώην κοινότητες Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Πλάκας , Κόκκινου χωριού, Κάινας, Κεφάλα , Ξηροστερνίου, Σελλιών και Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Βουκολιών Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Βουκολιών περιλαμβάνει τις πρώην Κοινότητες Ανώσκελη, Βουκολιές, Κακόπετρο, Νεριανά, Νιο Χωριό, Παλαιά Ρούματα, Πολεμάρχι, Ταυρωνίτη και Χρυσαυγή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Ελ.Βενιζέλου Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου ανήκει στον νομό Χανίων, έχει πληθυσμό 10.500 κατοίκους και προήλθε από τη συνένωση του Δήμου Μουρνιών και της κοινότητας Νεροκούρου. Ο Δήμος βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα του νομού και καταλαμβάνει μία έκταση περίπου 18.800 στρεμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Ινναχωρίου Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Ιναχωρίου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Χανίων και περιλαμβάνει τα χωριά Αμυγδαλοκεφάλι, Βάθη, Βλάτος, Έλος, Κάμπος, Περιβόλια, Στρόβλες και Κεφάλι. Αποτελεί ένα μοναδικό παζλ από φυσικές ομορφιές εκτάσεως 137 χιλιάδων στρεμμάτων, όπου κατά 90% επικρατεί το ορεινό στοιχείο, ενώ ξεχωρίζουν οι πανέμορφες παραλίες που μένουν αξέχαστες σε κάθε επισκέπτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Καντάνου Εκτύπωση E-mail

O Δήμος Καντάνου είναι ένας ορεινός δήμος του νομού Χανίων με πληθυσμό 1607 κατοίκους, συνολική έκταση 73.814 στρέμματα και περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα της Καντάνου, των Πλεμενιανών και του Κακοδικίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Κισσάμου Εκτύπωση E-mail

Η Κίσσαμος είναι μια όμορφη περιοχή με πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκων. Βρίσκεται βορειοδυτικά του νομού Χανίων κι όπως όλη η Κρήτη έχει μακρόχρονη ιστορία, σφραγισμένη με θρύλους και παραδόσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Κολυμβαρίου Εκτύπωση E-mail
Ο Δήμος Κολυμβαρίου ιδρύθηκε το 1997 και κηδεμονεύει 17 κοινότητες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 49 χωριά και οικισμοί. Βουτά στη θάλασσα, περπατεί σε κάμπο και ανηφορίζει  βουνό. Βρίσκεται στην αρχή του ακρωτηρίου Σπάθας, στο Β.Δ άκρο του χανιώτικου κόλπου, 23 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων. Η απογραφή του 2001 έδειξε ότι ο συνολικός πληθυσμός του δήμου είναι 5.114 κάτοικοι σε έκταση 149.707 στρεμμάτων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Κρυονερίδας Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Κρυονερίδας περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα των Βρυσών, της Μάζας, του Αλίκαμπου, του Βάφε, του Νίππους και του Εμπρόσνερου. Ο Δήμος είναι πλούσιος σε φυσική ομορφιά και πολιτιστικά μνημεία που μπορεί να απολαύσει ο κάθε επισκέπτης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Μουσούρων Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Μουσούρων αποτελείται από 12 δημοτικά διαμερίσματα κι έχει 22 οικισμούς. Έχει έκταση 191.744 στρέμματα και πληθυσμό 4.755 κατοίκους, ενώ εκτείνεται από τα πεδινά μέχρι και τις ορεινές περιοχές των Λευκών Ορέων. Πιο συγκεκριμένα, βόρεια συνορεύει με τους Δήμους Πλατανιά και Θερίσσου, νότια με τους Δήμους Σφακίων και Ανατολικού Σελίνου, ανατολικά με το Δήμο Θερίσσου και δυτικά με τους Δήμους Βουκολιών, Πλατανιά και Καντάνου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Νέας Κυδωνίας Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Νέας Κυδωνίας, όπου ανήκουν τα χωριά Δαράτσο, Γαλατάς, Σταλός και Αγία Μαρίνα, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Νομού Χανίων και εκτείνεται από το δυτικό άκρο της πόλης των Χανίων έως και τον Πλατανιά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Πελεκάνου Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Πελεκάνου προήλθε από τη συνένωση των κοινοτήτων της Παλαιόχωρας, της Σαρακίνας, του Βουτά, της Σκλαβοπούλας και των Βοθιανών και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού Χανίων. Οι πανέμορφες παραλίες του αρχίζουν από το περίφημο Ελαφονήσι και καταλήγουν στην παραλία της αρχαίας Λισσού, ενώ οι κορυφές του Αϊ-Δικαίου και της Υρτακίνας καθορίζουν τα βόρεια όρια του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Πλατανιά Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Πλατανιά βρίσκεται δυτικά της πόλης των Χανίων σε απόσταση περίπου 11 χλμ. Πρόκειται για έναν δήμο από τους πλέον δυναμικούς του νομού με τεράστια τουριστική ανάπτυξη αλλά και σημαντική αγροτική παραγωγή εσπεριδοειδών, ελαιόλαδου, αβοκάντο, σταφυλιών, κηπευτικών, φυτωρίων κλπ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Σούδας Εκτύπωση E-mail

Στον Δήμο Σούδας με την Απτέρα, την σπουδαιότερη "πόλη κράτος" της δυτικής Κρήτης στην αρχαιότητα, τα όμορφα Τσικαλαριά και τη Σούδα, με το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν πλήθος μνημείων και φυσικού κάλλους τοπία αλλά και να απολαύσουν πρωτότυπες παραδοσιακές και θαλασσινές γεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Σφακίων Εκτύπωση E-mail

Σφακιά θα πει χώρα των φαραγγιών. Ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το όνομα βγήκε απ' τις πικροδάφνες, που τοπικά ονομάζονται σφάκες, ενώ υπάρχει και η εκδοχή ότι αρχικά τ' όνομα ήταν Σφηκιά έως ότου γίνει Σφακιά. Σε κάθε περίπτωση, τα Σφακιά είναι η πατρίδα των Σφακιανών, που δεν επέτρεψαν σε κανένα Τούρκο ή Γερμανό κατακτητή να εισβάλει σ' αυτό τον βραχώδη και επιβλητικό τόπο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήμος Χανίων Εκτύπωση E-mail

Η Πόλη των Χανίων είναι κτισμένη σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνιάς, την οποία, κατά την μυθολογία, ίδρυσε ο Κύδων και αναφέρεται από τον Όμηρο ως μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Κρήτης, ενώ οι Κύδωνες θεωρούνται ως προελληνικό φύλο. Οι αρχαίοι συγγραφείς θεωρούν την Κυδωνιά "μητέρα των άλλων κρητικών πόλεων".

Διαβάστε περισσότερα...