Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Eco-sport
Οδηγός Βουνού Εκτύπωση E-mail

Mountain Guide - Guida - Bergfuhrer - Guide de Haute Montagne

Το επάγγελμα του Οδηγού Βουνού είναι αναγνωρισμένο και θεσμοθετημένο εδώ και περίπου 100 χρόνια στις χώρες των Άλπεων. (Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία)

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ιατρικά Προβλήματα Λόγω του Μεγάλου Υψομέτρου Εκτύπωση E-mail
Το μεγάλο υψόμετρο μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό και μερικές απειλητικές για την ζωή καταστάσεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συγκέντρωσης οξυγόνου στο αίμα που προκαλείται από την χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση σε μεγάλο υψόμετρο. Σε μεγάλο υψόμετρο, η σύνθεση της ατμόσφαιρας είναι η ίδια με το επίπεδο της θάλασσας, γύρο στα 20% οξυγόνου, αλλά η μερική πίεση του οξυγόνου μειώνεται σε σχέση με την μείωση της ατμοσφαιρικής πίεσης. Στα 5.500μ η ατμοσφαιρική πίεση και η πίεση του οξυγόνου στον αέρα είναι μόνο η μισή από ότι στην θάλασσα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τουριστικές Υπαίθριες δραστηριότητες Εκτύπωση E-mail
  1. Ημερήσια πεζοπορία ( Ηikking ). Πεζοπορία σε μονοπάτι ημερήσιας διάρκειας ανεξαρτήτως δυσκολίας. Υλοποιείτε κυρίως από Ορειβατικούς συλλόγους και εκδρομικά σωματεία αλλά στον Τουρισμό έχει εφαρμογή στον εισαγόμενο τουρισμό με πακέτα ενοικίασης καταλύματος και ημερήσιες πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια χωρίς συνοδό – έχει αναπτυχθεί από αλλοδαπούς tour operator σε πολλά νησιά (Σάμος – Άνδρος – Νάξος - Κρήτη) αλλά και στην Πελοπόννησο (Καρδαμύλη – Ταΰγετος). Είναι η μαζικότερη μορφή υπαίθριας δραστηριότητας στην οποία οι Έλληνες συμμετέχουν ελάχιστα και σχεδόν αποκλειστικά μέσα από τα ορειβατικά και φυσιολατρικά σωματεία.
Διαβάστε περισσότερα...