Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Τοποθεσίες Παραπέντε

Αμμόλοφος Νέας Χώρας
Βρίσκεται μέσα στην πόλη των Χανίων, μόλις 2 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Έχει βόρειο προσανατολισμό και είναι ιδανικός για αρχάριους και για εκμάθηση. Υψομετρική διαφορά μόλις 10μ.

Οροπέδιο Ομαλού
Μία από τις ομορφότερες πτήσεις στην Κρήτη, στο οροπέδιο του Ομαλού, 45 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Η απογείωση βρίσκεται στο τέρμα του δρόμου για το καταφύγιο Καλλέργη, και ο προσανατολισμός της είναι βορειοδυτικός-δυτικός. Η απογείωση δεν είναι τόσο εύκολη, μιας και το έδαφος είναι πετρώδες, αλλά οι πτήσεις εδώ είναι μαγικές μιας και βρίσκονται δίπλα στο φαράγγι της Σαμαριάς και τον Γκίγκιλο. Η υψομετρική διαφορά είναι 640μ.

Φαλάσαρνα
Στο δυτικότερο κομμάτι της Κρήτης, πάνω από την αρχαία Φαλάσαρνα απογειώνονται οι σύγχρονοι αιορωπτεριστές. Με τον αέρα να έρχεται "καθαρός" από τη θάλασσα και να αγγίζει συνέχεια την πλαγιά θα βρεθείτε να πετάτε πάνω από την αρχαία πόλη. Ο προσανατολισμός της πτήσης είναι δυτικός και η υψομετρική διαφορά είναι 150-200μ. Οι δυνατοί αέρηδες όμως είναι ικανοί να σας ανεβάσουν πολύ ψηλά.

Οροπέδιο Ασκύφου
Αν ο αέρας είναι ανατολικός ή αν έχει άπνοια, τότε αξίζει μία βόλτα πάνω από τα Ασκύφου. Ο μικρός αγροτικός δρόμος, που είναι 4 χλμ. από το χωριό, θα σας οδηγήσει στην απογείωση που βρίσκεται ατην κορυφή του βουνού. Το οροπέδιο ακόμη και με άπνοια βγάζει δυνατά θερμικά ικανά να σας κρατήσουν στον αέρα ώρες ολόκληρες. Η προσγείωση στο ορόπεδιο σίγουρα δεν θα είναι από τις πιο εύκολες που έχετε κάνει. Η υψομετρική διαφορά είναι 450μ.

Λίμνη Κουρνά
Πέριπου 50 χλμ. απο τα Χανιά βρίσκεται η λίμνη του Κουρνά. Με βόρειο και βορειοανατολικό προσανατολισμό και υψομετρική διαφορά 550μ. είναι σίγουρα μια πτήση μοναδική. Οι πλαγιές γύρω από τη λίμνη βγάζουν δυνατά θερμικά, τέτοια που θα κάνουν την πτήση σας πολύωρη και ενδιαφέρουσα.

Βαρύπετρo
Μόλις 7 χλμ. έξω από τα Χανιά βρίσκεται το χωριό του Βαρύπετρου. Από εκεί ξεκινά μικρός αγροτικός δρόμος που οδηγεί στην απογείωση, η οποία έχει υψομετρική διαφορά 150μ. Έχει βόρειο προσανατολισμό και η θέα είναι καταπληκτική μιας και πίσω βρίσκονται τα Λευκά Όρη και η λίμνη της Αγυάς.

Αβδού
Στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι της Κρήτης στο χωριό Αβδού υπάρχει μία ακόμη πτήση Parapente. Η υψομετρική της διαφορά είναι 350μ. και ο προσανατολισμός της βόρειος. Το μικρό οροπέδιο γύρω από το χωριό προσφέρεται για όμορφες συγκινήσεις και για πτήσεις με ιδανική απογείωση και προσγείωση.

Σταλίδα
Στο δρόμο των πιο τουριστικών περιοχών στην Κρήτη, στο δρόμο της Χερσονήσου και των Μαλίων θα συναντήσετε μία υπέροχη πλαγιά δίπλα στο δρόμο με βόρειο προσανατολισμό. Η υψομετρική διαφορά μπορεί να είναι από 150 μέχρι 300 μέτρα. Βρίσκεται πάνω από το χωριό της Σταλίδας και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη μιας και το αυτοκίνητο φτάνει σχεδόν μέχρι την απογείωση.

Καμινάκι
Μια περιοχή που συνδιάζει μοναδικές ομορφιές. Το οροπέδιο του Λασιθίου. Μπορεί κανείς να περπατήσει, να κάνει cave-exploring στο Δ ικταίο ’ντρο, που βρίσκεται κοντά, ακόμη και να πετάξει με parapente από το χωριό Καμινάκι. Βρίσκεται στο τέλος του οροπεδίου, έχει βόρειο προσανατολισμό και υψομετρική διαφορά 300μ. Υπάρχει ορεινός αγροτικός δρόμος που οδηγεί μέχρι την απογείωση, η οποία είναι καλή σχετικά. Προσγείωση βέβαια κάτω στο χωριό όπου πρόθυμοι και φιλόξενοι Κρητικοί θα σας κεράσουν την παραδοσιακή τσικουδιά. Και μετά από μία ωραία πτήση...αξίζει.


 
< Προηγ.