Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Πιλοτικές δράσεις για «πράσινο τουρισμό» Εκτύπωση E-mail
Πιλοτικές δράσεις, με άξονα την ανάπτυξη του «πράσινου τουρισμού», δρομολογεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας.Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιεί στη χώρα μας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Οπως ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μέσω της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα τα πρώτα eco-camping, eco-marinas κ. ά. Επίσης, τόνισε ότι το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προχωρά από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε μελέτη, ώστε να καταγραφούν όλα τα οικολογικά ξενοδοχεία που υπάρχουν στη χώρα και να καθοριστούν τα κριτήρια για την πιστοποίησή τους. ,

Το σύνθημα με το οποίο λανσάρει την περιβαλλοντική πολιτική στον χώρο του τουρισμού το υπουργείο είναι: «Think Green, Think Greece». Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε τη θέση του για ίδρυση υπ. Περιβάλλοντος.Eξάλλου, την Προεδρία της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) αναλαμβάνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη από τις εννέα χώρες- μέλη της Επιτροπής στο πλάισιο των τριήμερων εργασιών της που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα. Η Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, συστάθηκε το 1999.

πηγή: Σταθης Κουσουνης, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 06-06-08


 
< Προηγ.   Επόμ. >