Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Το σινεμά η πιο δημοφιλής πολιτιστική δραστηριότητα στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
O κινηματογράφος αποτελεί την πιο δημοφιλή πολιτιστική δραστηριότητα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες» που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η έρευνα δείχνει τα εξής:

Το 38,5% των ερωτηθέντων πήγε τουλάχιστον μία φορά στον κινηματογράφο, ενώ το 2,8% περισσότερες από 12.Το 31,4% παρακολούθησε τουλάχιστον μία φορά παράσταση θεάτρου, συναυλία, όπερα, παραστάσεις μπαλέτου και χορού, ενώ το 0,6% περισσότερες από 12. Το 14,8% επισκέφθηκε τουλάχιστον μία φορά αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ το 0,3% περισσότερες από 12. Το 21,5% παρακολούθησε τουλάχιστον μία φορά αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ το 2,5% περισσότερες από 12.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η έρευνα αποτέλεσε μέρος της δειγματοληπτικής Ερευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, έτους 2006 με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2005. Διενεργήθηκε σε τελικό δείγμα 5.700 νοικοκυριών και σε 12.151 μέλη των νοικοκυριών αυτών, ηλικίας 16 ετών και άνω.

Από την έρευνα προκύπτει ότι όσο πιο υψηλό το επίπεδο εκπαίδευσης, τόσο υψηλότερο το ποσοστό συμμετοχής σε μία τουλάχιστον πολιτιστική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικά το χαμηλότερο ποσοστό (27,5%) καταγράφεται στους αναλφάβητους, ενώ το υψηλότερο σε όσους κατέχουν διδακτορικό.

Επίσης η συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες αυξάνεται όσο μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας. Υψηλά ποσοστά συμμετοχής σε τουλάχιστον μία πολιτιστική εκδήλωση παρατηρούνται στις ομάδες ηλικιών 16-24 ετών και 25-49 ετών (86,2% και 64,9% αντίστοιχα) και χαμηλότερα ποσοστά στις ομάδες ηλικιών 50-64 ετών και 65 ετών και άνω (35,2% και 14,8% αντίστοιχα).

 

ΠΗΓΗ: In.gr
 
< Προηγ.   Επόμ. >