Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
“Επένδυση” οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού Εκτύπωση E-mail

  “Επένδυση” οιεναλλακτικές μορφές τουρισμού Επισημάνσεις Τσόκα με αφορμή ημερίδα για τοναγροτουρισμό

“Η Κρήτη, η ναυαρχίδα του τουρισμού, η ιδιαιτερότητα του νησιού, η μορφολογίατου εδάφους, ο νησιωτικός χαρακτήρας, οι έντονες διαφορές που υπάρχουν απόβορρά σε νότο, από τη θάλασσα στον ορεινό όγκο, ο πλούτος των χρωμάτων τωνσυναισθημάτων των ανθρώπων αλλά και των προϊόντων της Κρητικής γης κάνουν τοκαταλληλότερο σημείο για να αναπτυχθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού”.


Τα παραπάνω επεσήμανε χθες ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης ΣεραφείμΤσόκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων τηςΠεριφέρειας Κρήτης με αφορμή την έκθεση και την ημερίδα με θέμα «Τουρισμός -Αγροτοτουρισμός - Εναλλακτικές μορφές τουρισμού», που οργανώνει η ΆλφαΕκθεσιακή και η εφημερίδα Απογευματινή.


Ο κ. Τσόκας τόνισε ότι η Περιφέρεια της Κρήτης έχει επενδύσει αρκετά στηνανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, «όπως επενδύουν και οι Νομαρχίες καιπιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια μείξητουριστικού προϊόντος, τέτοιου ώστε να έχουμε κάποιο βαθμό ασφαλείας στιςεναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες χρειάζονται».


Και συνέχισε: «Διότι πέραν του ότι εμπλουτίζουν το τουριστικό σου προϊόν,λειτουργούν και ως "μαξιλάρι" σε περίπτωση που κάποιος από τουςκύριους πυλώνες του τουρισμού παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ή κάποια υστέρηση.Έτσι λοιπόν πιστεύουμε ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για την Κρήτη και αξίζεινα στηρίξουμε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ήδηδραστηριοποιηθεί».


Ο κ. Τσόκας ανέφερε ακόμη ότι «από την πλευρά της η πολιτεία τους έχει στηρίξειμέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και μάλιστα τους έχει στηρίξει πάρα πολύ. Και όπωςγνωρίζετε, η Περιφέρεια Κρήτης είναι πρώτη στον Αναπτυξιακό Νόμο. Είναι σειράτώρα να βοηθήσουμε και μεις, να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους.


Πιστεύω ότι μας περιμένουν και εμάς, τους κατοίκους του νησιού να τουςεπισκεφθούμε και εμείς να αποτελέσουμε τον καλό αγωγό της παροχής τηςπληροφορίας στους υπολοίπους».

 

07/11/08
 
< Προηγ.   Επόμ. >