Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Ο Μίκης στηρίζει την ανάδειξη των αρχαίων ελαιόδεντρων. Εκτύπωση E-mail
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, στηρίζει την πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων της Κρήτης για τη διάσωση και την ανάδειξη των αρχαίων ελαιόδεντρων.

Ο Κρητικός μουσικοσυνθέτης, ο άνθρωπος που σφράγισε με τη μουσική  και τα τραγούδια του τους αγώνες και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, βρίσκεται ξανά κοντά στους απλούς πολίτες για να συνδράμει στις προσπάθειες τους, αυτή τη φορά για ένα σημαντικό θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας: Τη σωτηρία και την ανάδειξη των αρχαίων ελαιόδεντρων της Κρήτης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ενημερώθηκε από τους πολιτιστικούς συλλόγους για την προσπάθεια τους και αμέσως εξέφρασε τη συμπαράσταση του. «Στηρίζω, είπε, με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια των πολιτιστικών συλλόγων για τη διάσωση των αρχαίων ελαιόδεντρων της Κρήτης».

Σε λίγες μέρες  μάλιστα ο αγαπημένος σε όλους  Μίκης Θεοδωράκης θα απευθυνθεί στον κόσμο και με αναλυτικό μήνυμα του.

Υπενθυμίζεται ότι 47 (μέχρι τώρα) πολιτιστικοί σύλλογοι, έχοντας την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ Κρήτης ανέπτυξαν πρωτοβουλία για τη σωτηρία και την ανάδειξη των αρχαίων ελαιόδεντρων του νησιού, τα οποία πολλές φορές γίνονται «θύματα» ανθρώπινων δραστηριοτήτων όπως δημόσια και ιδιωτικά έργα, καταλήγοντας δυστυχώς σαν…καυσόξυλα σε τζάκια και σε σόμπες.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι στοχεύουν σε ένα χρόνο  από σήμερα να έχουν ολοκληρώσει  την καταγραφή των εκατοντάδων  αρχαίων ελαιόδεντρων της Κρήτης και να έχουν ολοκληρώσει καλλιτεχνικού χαρακτήρα ντοκιμαντέρ με το ίδιο αντικείμενο. 
 
< Προηγ.   Επόμ. >