Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Διαγωνισμός Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας στα Χανιά Εκτύπωση E-mail

Η ΠΕΚ

και η Μηνιαία Εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης»

( www.pyxida.gr)

με την υποστήριξη της

Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων

 Προκηρύσσουν  Διαγωνισμό Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας με θέμα:

Εικόνες από επαγγέλματα και δραστηριότητες που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου.

Ο  φακός  του φωτογράφου εστιάζει στον άνθρωπο, στο χώρο, το αντικείμενο, την δραστηριότητα και αποτυπώνει…

Σκηνές από επαγγελματικές δραστηριότητες με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που ασκεί μια δραστηριότητα. Επίσης σκηνές από επαγγελματικές δραστηριότητες που υπονοούν την ύπαρξη του ανθρώπινου στοιχείου.

(σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκριση τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο και όχι η ΠΕΚ)

Πνευματικά δικαιώματα. Με μόνη την υποβολή των φωτογραφιών ο συμμετέχων δηλώνει ότι οι φωτογραφίες αποτελούν δικά του έργα και έχει την πνευματική ιδιοκτησία επ’ αυτών. Απαγορεύεται η συμμετοχή με έργα τρίτων, αντιγραμμένα ή γενικώς μη πρωτότυπα και ξένα προς τον συμμετέχοντα.

 

Λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω, η διοργανώτρια ΠΕΚ, δηλώνει ότι ουδεμία ευθύνη ή υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε

βλάβη αναλαμβάνουν, αν αποδειχθεί έλλειψη πατρότητας ή νομιμοποίησης ή άλλο νομικό ελάττωμα σε κάποια συμμετοχή.

 

 

Όροι συμμετοχής

 

-        Δικαίωμα στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, Τόπο διαμονής, Χώρα, κλπ..

-        Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αποστείλει από 1 έως 6 φωτογραφίες.

-        Θεωρείται απαραίτητη η ύπαρξη ή η υπόνοια του ανθρώπινου στοιχείου. (σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκριση τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο και όχι η Π.Ε.Κ.)

-        Στον διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε με αναλογική  (αρνητικό ή θετικό φιλμ) είτε με ψηφιακή μηχανή. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει.

-        Στον διαγωνισμό αυτό δεν θα γίνουν δεκτές πειραματικές φωτογραφίες που το περιεχόμενό τους έχει αλλοιωθεί είτε σε σκοτεινό θάλαμο είτε με λογισμικά προγράμματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

-        Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να αποστείλει CD ή DVD στο οποίο θα περιέχονται οι φωτογραφίες του (ψηφιακές ή σκαναρισμένες) σε μέγεθος 30x45 cm (ή 30x30 αν είναι τετράγωνες) στα 300 dpi σε μορφή jpeg. Το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να είναι της μορφής επίθετοX.jpeg (όπου επίθετο το επίθετο του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες και Χ ο αύξων αριθμός) (Παράδειγμα: ένας διαγωνιζόμενος με το όνομα Γιώργος Παπαδάκης στέλνει δύο φωτογραφίες. Τα αρχεία θα είναι της μορφής papadakis1.jpg ,  papadakis2.jpg.) Μαζί με το CD/DVD θα πρέπει να αποσταλεί και το δελτίο συμμετοχής που υπάρχει σε επόμενη σελίδα.  

-        Η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό ορίζεται στα 10€. Τα χρήματα μπορούν να αποσταλούν είτε μαζί με το CD/DVD σε κλειστό φάκελο ή με τραπεζική κατάθεση στον υπ’ αριθμό 5758-020951-719 τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (ΙΒΑΝ GR40 0172 7580 0057 5802 0951 719 Δικαιούχος Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης) με αναγραφή του ονόματος του καταθέτη. Φωτογραφίες χωρίς την χρηματική συμμετοχή δεν θα γίνονται δεκτές.

-        Τα CD/DVD μαζί με το δελτίο συμμετοχής θα αποστέλλονται στην διεύθυνση “ΠΕΚ – Πυξίδα Της Πόλης  ΤΘ 53-  Χανιά Τ.Κ. 73135 ” με την ένδειξη για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας με συστημένη επιστολή.

-        Τελευταία μέρα αποστολής ορίζεται το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου  2011 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Πέρα αυτής καμιά συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.

Πληροφορίες :  info@pe-kritis.gr   και  pyxida1@gmail.com

 

Κριτική Επιτροπή

 

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από 5μελή  επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τους:

Θεοδωρόπουλο Δημήτρη, Διευθυντή φωτογραφίας, επίκουρο καθηγητή, ΑΠΘ-τμήμα κινηματογράφου

Κόη Σάββα    (φωτογράφο μέλος του ΔΣ της ΛΕΦΚΙ)

Πλατή Νίκο, συγγραφέα

Σγουράκη Γιώργο (Πολιτικό Επιστήμονα, Παραγωγό – Σκηνοθέτη, πρόεδρο Ελλήνων παραγωγών κινηματογράφου - τηλεόρασης)

Σιάκα Θ. Σπύρο ( δρ. στην Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση, Σκηνοθέτη  animation, εκπαιδευτικό )

Το ποσοστό συμμετοχής στην κρίση θα είναι το ίδιο για όλους τους κριτές ενώ η ταυτότητα των διαγωνιζόμενων δεν θα είναι γνωστή στην κριτική επιτροπή.

Κάθε κριτής θα βαθμολογεί κάθε φωτογραφία με  1 βαθμό. Ο μέσος όρος της βαθμολογίας όλων των κριτών θα αποτελεί τον τελικό βαθμό κάθε φωτογραφίας. Οι κρίσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.

(Σε περίπτωση κολλήματος κάποιου από τους κριτές η αντικατάσταση του θα γίνει έγκαιρα μετά από απόφαση των διοργανωτών)

Πληροφορίες :  info@pe-kritis.gr   και  pyxida1@gmail.com

 

Βραβεία

Θα δοθούν 3 βραβεία

( διαμονές στα Χανιά το καλοκαίρι του 2012 για τους μη Χανιώτες ή αντίστοιχα εκτός Κρήτης για τους τυχόν Χανιώτες διακριθέντες,    1ο βραβείο : διαμονή 4 ημερών / 2ο βραβείο : διαμονή 3 ημερών / 3ο βραβείο : διανομή 2 ημερών )

και 3 έπαινοι

(τα έπαθλα θα είναι 3 καλάθια με προϊόντα  παράδοσης και πολιτισμού της Κρήτης)

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την    Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2012                       στην ιστοσελίδα της ΠΕΚ (www.pe-kritis.gr) στο blog του διαγωνισμού (http://epaggelmata-poy-xanontai.blogspot.com/  ) και στην ιστοσελίδα της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (http://www.lefkichania.gr/). Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email ή μέσω τηλεφώνου. Επίσης για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τον διαγωνισμό θα υπάρχει ενημέρωση στους παραπάνω διαδυκτιακούς τόπους.

Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα γίνει στα Χανιά, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αμέσως μετά την λήξη του διαγωνισμού.  (Σε όλους αυτούς τους φωτογράφους θα χορηγηθεί βεβαίωση ανάρτησης.)

Παράλληλα θα αποτελέσουν υλικό για έκδοση πολυτελούς φωτογραφικού λευκώματος το οποίο θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό (ανεξαρτήτως βραβείων ή αναρτήσεων) Επίσης το υλικό θα χρησιμοποιηθεί από την ΠΕΚ για την συγκρότηση – δημιουργία εκπαιδευτικού πακέτου με άξονα το θέμα της έκθεσης καθώς και σε σχετική ψηφιακή έκθεση –μουσειακή συλλογή.

-        Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν στην προώθηση της έκθεσης αυτής (καθώς και σε μελλοντικές προωθητικές ή εκπαιδευτικές ενέργειες της), με αναφορά στον δημιουργό στον οποίο και ανήκει το έργο.

-        Τα CD/DVD για τεχνικούς λόγους δεν θα επιστραφούν και μετά το πέρας του διαγωνισμού και της έκθεσης θα καταστραφούν.

-        Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες θα κρατηθούν στο αρχείο της ΠΕΚ. Οι φωτογραφίες της έκθεσης θα κρατηθούν (σε ψηφιακή μορφή και σε μικρή ανάλυση) στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΠΕΚ.

-         

-        Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό θα σημαίνει αποδοχή όλων των όρων και η μη συμμόρφωση με οποιονδήποτε από τους πιο πάνω κανονισμούς θα συνεπάγεται αποκλεισμό από το διαγωνισμό.  

 

Πληροφορίες :  info@pe-kritis.gr   και  pyxida1@gmail.com
 
Επόμ. >