Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Επιχειρούν Εναλλακτικά

Μετόχι Κινδελής


Περιβόλια, TK 73100
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Ιστοσελίδα
Τηλέφωνο: 2821041321
Fax: 2821043930
Το Μετόχι Κινδελή βρίσκεται, 3 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και 5 χλμ από τις κοντινότερες παραλίες. Αποτελεί ένα τόπο ξεχωριστό, για ρομαντικές διακοπές χαλάρωσης μακριά από το θόρυβο της τουριστικής κίνησης.
Το Μετόχι Κινδελή είναι ένα αγρόκτημα που έχει τις ρίζες του στην όψιμη ενετοκρατία, από αυτά που τροφοδοτούσαν την πόλη των Χανίων με φρούτα και λαχανικά. Σήμερα, αιώνες μετά, συνεχίζει να παράγει μια ποικιλία από φρούτα, φράουλες, αχλάδια, βερίκοκα, ροδάκινα, μανταρίνια, πορτοκάλια, αβοκάντο, βερίκοκα και άλλα. Η παραγωγή του κτήματος είναι πιστοποιημένη από τη ΔΗΩ, τον Ελληνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προίόντων.
Το μετόχι διαθέτει πολλούς κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους, με πιο εντυπωσιακό αυτόν της εσωτερικής κεντρικής αυλής. Στρωμένη με μεγάλα βότσαλα και περιτριγυρισμένη από μικρά σπιτάκια, που αποτελούσαν τις κατοικίες των ανθρώπων που δούλευαν στο κτήμα, αποτελεί μια ιδανική εισαγωγή στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του αγροκτήματος και των ξενώνων του.
Παράλληλα, με πολλή φροντίδα, προσωπική εργασία και δημιουργική διάθεση, έχουν αναστηλωθεί δύο τμήματα του παλιού κτιρίου και έχουν μετατραπεί σε ανεξάρτητους λειτουργικά ξενώνες.
Στο εσωτερικό των ξενώνων, οι όποιες παρεμβάσεις, έγιναν με προσοχή ώστε να διατηρηθεί ο ξεχωριστός του χαρακτήρας και να αναδειχθεί η λιτή του ομορφιά. Ο ισόγειος ξενώνας Δανάη (75τμ) διακρίνεται για τον παραδοσιακό μινιμαλισμό του. Πέτρινοι τοίχοι, καμάρες και ξύλο διατηρούν την πρωτογενή τους αγριάδα. Ο ξενώνας Κύνθια (65τμ) ξεχωρίζει για την υψηλή του αισθητική, τους πίνακες της φύσης που προσφέρει από τα 6 του μεγάλα παράθυρα και για το ιδιαίτερο μαροκινό του μπάνιο. Και οι δύο ξενώνες είναι εξοπλισμένοι με έπιπλα και αντικείμενα εποχής, χωρίς να λείπουν οι σύγχρονες ανέσεις. Κάθε ξενώνας μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα.
Οι ιδιοκτήτες προσφέρουνε στους επισκέπτες ένα χορταστικό πρωινό που περιλαμβάνει εκτός από τα βιολογικά φρούτα του κτήματος και άλλα παραδοσιακά τρόφιμα και ντόπια προϊόντα, όπως αυγά, τυρί, μέλι, σπιτικό ψωμί, μαρμελάδες, γάλα, γιαούρτι. Το πρωινό στο Μετόχι Κινδελή είναι το ιδανικό ξεκίνημα της μέρας, θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο.

  
Powered by Sigsiu.NET