Διαβάστε για τα Χανιά

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Συγχρηματοδότηση 70% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π και το Ελληνικό Δημόσιο - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συγχρηματοδότηση Ελληνικό Δημόσιο και ΕΕ
Αναρρίχηση στη Δυτική Κρήτη Εκτύπωση E-mail
  1. ΚΑΛΑΘΑΣ- Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  2. ΣΤΑΥΡΟΣ - Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  3. ΓΚΙΓΚΙΛΟΣ - Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  4. ΘΕΡΙΣΣΟΣ - Ν. ΧΑΝΙΩΝ
  5. ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ - Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΚΑΛΑΘΑΣ- Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Αναρριχητική πίστα, δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή του Καλαθά στο Ακρωτήρι Χανίων. Τα βράχια δεν ξεπερνούν τα 15 μέτρα, υπάρχουν όμως όλες οι δυσκολίες από IV - VII. Υπάρχουν γύρω στις 30 διαδρομές και παραλλαγές αυτών. Είναι 10 χλμ. έξω από τα Χανιά. Σε όλες τις διαδρομές υπάρχουν top rope ασφάλειες.

ΣΤΑΥΡΟΣ - Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Στο Ακρωτήρι Χανίων, 14 χλμ. από τα Χανία υπάρχει η παραλία του Σταυρού όπου πίσω της ορθώνεται η ομώνυμη ορθοπλαγιά. Είναι "ανοιγμένες" 6 διαδρομές δυσκολίας από V - VII με υψομετρικές διαφορές από 60-80 μ. Ενδιάμεσες ασφάλειες δεν υπάρχουν, παρά μόνο στα ρελέ.

ΓΚΙΓΚΙΛΟΣ - Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Η πιο εντυπωσιακή ορθοπλαγιά στην Κρήτη. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το φαράγγι της Σαμαριάς και η πρόσβαση απαιτεί πεζοπορία περίπου 1 ώρας, από το μονοπάτι, ή από το Ξυλόσκαλο. Υπάρχουν γύρω στις 15 διαδρομές ανοιγμένες και πολλές παραλλαγές αυτών. Οι δυσκολίες είναι από V - VII βαθμού. Λόγω του σαθρού του εδάφους δεν είναι εξοπλισμένο με μόνιμες ασφάλειες. Οι υψομετρική διαφορά είναι από 400μ. έως 800μ. ανάπτυγμα. Για τους λάτρεις μπορούν οι διαδρομές να γίνουν με μπιβουάκ.

ΘΕΡΙΣΣΟΣ - Ν. ΧΑΝΙΩΝ
14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα Χανία υπάρχει το φαράγγι του Θερίσσου, ο αναρριχητικός παράδεισος στην Κρήτη. Στην διαδρομή προς το χωριό και δίπλα από το δρόμο, υπάρχουν όλες οι διαδρομές από V - VIIΙ και οι περισσότερες είναι πολύ καλά ασφαλισμένες με γκολό.

ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ - Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ακριβώς κάτω απο τη γέφυρα της εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου βρίσκεται η παραλία του Παλιοκάστρου, στην δεξιά πλευρά της οποίας είναι ένας 15 μέτρων βράχος που προσφέρει 3 διαδρομές δυσκολίας V έως VII και παραλλαγές παρόμοιας δυσκολίας. Η ασφάλιση των διαδρομών γίνεται με top-rope.


 
< Προηγ.